Nieuws

Vertrouwenspersoon - Simone van der Bijl

Vertrouwenscontactpersonen
De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen de sportvereniging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over, of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. Vertrouwenscontactpersonen bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp. Iedereen kan bij een VCP terecht voor alles wat met veiligheid te maken heeft. Van niet lekker in je vel zitten, pesterijen in de kleedkamer, intimidatie, discriminatie tot aan misbruik. De vertrouwenscontactpersoon behandelt klachten inhoudelijk niet zelf, daarvoor zijn de vertrouwenspersonen (VP).

Vertrouwenspersonen
Vertrouwenspersonen zijn bedoeld voor persoonlijke begeleiding van slachtoffers, beschuldigden en andere melders die te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag in de sport. Zij luisteren naar iemands verhaal en helpen met het zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. De vertrouwenspersoon behandelt alle informatie vertrouwelijk en doet niets zonder medeweten van de betrokkene.

Sportservice Flevoland heeft een eigen vertrouwenspersoon in de persoon van Simone van der Bijl, voor jou als sporter maar ook als vereniging.

Wil je als sportvereniging (Breedtesport, RTC of topsport) meer informatie en/of hulp bij het creëren/onderhouden van een veilig sportklimaat? Ook dan kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon Simone van der Bijl. Zij adviseert in het preventieve beleid en geeft voorlichting/workshops omtrent grensoverschrijdend gedrag voor zowel trainers/coaches als atleten.

Vertrouwenspersoon - Simone van der Bijl