Nieuws

Gouden Bo Kramer!

GOUD GOUD GOUD!
Op de slotdag van de Spelen prolongeerden de rolstoelbasketbalvrouwen hun paralympische titel door de Verenigde Staten te verslaan. De Almeerse Bo Kramer mag zichzelf nu regerend Europees-, wereld- en tweevoudig paralympisch kampioen noemen!

Na brons tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) en het goud in Tokio (2021), was het in Parijs opnieuw raak. De hoge verwachtingen werden waargemaakt en de ploeg verliet Parijs met een glimmende gouden medaille. Met in totaal 56 medailles, waarvan 27 keer goud, eindigde Nederland op de vierde plaats in de medaillespiegel. Het is de hoogste eindklassering in 48 jaar.

Omroep Flevoland was bij de huldiging en maakte een item met Bo:

Omroep Flevoland

Nog meer Flevolanders in actie
De Almeerse Cheyenne Bouthoorn behaalde haar beste prestatie op de 100 meter. Zij eindigde als zesde tijdens de finale in de T36 klasse. De Almeerse zette in Parijs 14.80 seconden op de klok.

Marco Dekker, ook uit Almere, maakte zijn debuut op de Paralympische Spelen in de sport boccia.  Zijn toernooi stopte na de groepsfase. Toch erg knap want nog maar vier jaar geleden werd Marco gescout tijdens een open dag van de Johan Cruyff Foundation en begon de hele reis.